Networking on/off
Construirea relatiilor noi de business genereaza noi oportunitati, in masura in care dezvoltarea business-ului aduce cu el avantajre reciproce si posibilitatea de a inchega relatii si a-i cunoaste indeaproape pe cei cu care interactionezi atat online cat si offline. Dezvoltarea acestei retele, bazata in principal pe consecventa este factorul determinant in atragerea noilor colaboratori cu eventualitatea pastrarii relatiilor in mod durabil. Alte atribute identificate (sinceritatea, promtitudinea, disponibilitatea si atitudinea) completeaza raspandirea acestor societati complexe, dinamice si interconectate. E just ca printr-o varietate de teste personale in prima faza si ulterior, cu accesari mai profunde si imbunatatiri daca ne raportam la niveluri superioare.
Azi, implemenatarea tehnologiei informatiei in sprijinul relatiilor de business tinde catre o viziune revolutionara si e din ce in ce mai aplicata. Prin aceasta lume interconectata se cladesc povesti de succes; se impartasesc informatii, experiente, contacte si recomandari (iar o recomandare buna la timpul ei deschide si usi si ferestre, sincer vorbind) 🙂 atat prin intalniri efective din cadrul evenimentelor de profil cat si prin intermediul retelelor care pot sincroniza/conecta de la distanta oamenii si afacerile in sine.
Totusi, intalnirile face to face au o serie de beneficii intrucat te „obliga” sa conlucrezi cu eul; sa stii cum sa iti prezinti aptitudinile, calitatile sau chiar sa transformi punctele mai putin forte in instrumente de care sa te folosesti obtinand conexiuni. Descoperirea acestor fundamente dezvolta curaj, incredere si oportunitati reale asa incat sa stii cum sa ajungi aproape de clienti, sa ii pastrezi si sa poti imbogati agenda prin contacte valoroase. S-a dovedit astfel, o eficienta a lucrului colectiv impartasind metode de succes si chiar situatii limita intampinate.
Dezvoltarea skill-urilor de abordare, negociere, autodepasire si parasirea zonei de confort (mai ales pentru cei ce vad asta ca pe un challenge) duce si catre extinderea influentei, vizibilitate si odata cu asta implinirea unui target atat profesional cat si personal. Folosim infrastructura digitala, insa abilitatile umane pot depasi granitele unei relationari deficitare, atata vreme cat stii/inveti sa lucrezi in primul cu rand cu tine, ca individ. Mixul vietii reale cu retelele sociale asa incat sa permiti sistemului sa gaseasca platforma potrivita in care sa ti se dezvolte afacerea si cu care sa rezonezi; e clar o nisa care se poate accesa daca doresti extinderea obiectivelor setate. Lumea virtuala a retelelor sociale prezinta insa, dezavantajul de a sfida si evita interactiunea sociala influentand stari de incomoditate, nesiguranta si chiar imposibilitatea de a infrunta problemele in mediul/contextul autentic al business-ului coroborate cu: limbaj de specialitate, gesturi, mimica, continutul pe care vrei sa il livrezi sau chiar info despre propria persoana. Dar sunt altele care echilibreaza cumva balanta.
In definitiv, practica este cel mai bun argument in sustinerea acestui demers de integrare si inteligenta sociala. Abordarea cu incredere a tuturor strategiilor testate pentru maximizarea oportunitatilor rezultate din aceste conectari online si offline permite depasirea multor inconveniente si tot ea este cea care va fi si masura in cuantificarea rezultatelor cantitative si calitative.
Sursa foto: Google
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!