Estimarea in dezvoltarea de software – Există soluții mai bune!

Care este costul? Cât va dura?

Acestea sunt două întrebări foarte dificile la care noi, ca profesioniști în dezvoltarea de software, trebuie să răspundem.

Cât va costa si cât va dura sunt cele mai întâlnite întrebări și din orice perspectivă de afaceri, dorința este de a obține un răspuns pe care să te poți baza. Nu uita! Tu esti expertul deci este firesc sa ți se ceara opinia cu privire la aceste estimari.

Estimarea eficienta în dezvoltarea de software este una dintre cele mai provocatoare și importante activități în ingineria software. Este esențială pentru orice planificare, luare a deciziilor, stabilirea priorităților etc. – în principiu, pentru orice parte importantă din ciclului de viață al proiectului.

In consecință, capacitatea de a estima eficient este o abilitate foarte importanta pe care orice profesionist software trebuie sa o aibă.

Știm cu toții că nu există o bagheta magica pentru acest lucru sii că există multe provocări cu privire la contextul organizațional și cultural, care pot complica lucrurile si mai mult (de exemplu, gestionarea cerințelor).

Cu toate acestea, după acest atelier, folosind abordarea noastră și instrumentele și tehnicile dedicate, vă veți simți mai pregătiți sa faceti față acestor provocări.

 

Prezentarea obiectivelor si a subiectelor abordate:

 • Definiție și terminologie de bază
 • Calități și context
 • Conul incertitudinii (Cone of Uncertainty)
 • Costurile cresterilor de productie (Diseconomy of Scale)
 • Estimare greșită / bună
 • Story Points si Use Case Points
 • Planning Poker
 • Wideband Delphi
 • Programul de evaluare și revizuire a programului (Program Evaluation and Review Technique – PERT)
 • Modelul costului constructiv (Constructive Cost Model – COCOMO)
 • Puncte funcționale (Functional Points)
 • Metodele euristice (Heuristic Methods)
 • Sfaturi si materiale suplimentare

Și o mulțime de exerciții cu situații reale bazate pe aplicații concrete (Coaching Enrollment and Course Management System), discuții deschise și sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Publicul țintă:

Una dintre caracteristicile programului Software Estimation® Workshop este că promovează practici de estimare la toate nivelurile. Acesta a fost realizat pentru dezvoltatorii de software (ca țintă principală), precum și pentru conducători de proiectare, arhitecți de software sau profesioniști de asigurare a calității.

 

Despre gazda – Ioan Vintoiu

Ioan este un consultant independent in ingineria de software cu peste 15 ani de experiență în domeniul dezvoltării de software, managementului de proiect și în conducerea echipelor de ingineri de software. De-a lungul carierei sale, Ioan a colaborat atât cu start-up-uri cât și cu companii multinaționale, înțelegând atât cultura organizațională cât și diferitele moduri în care este abordată estimarea software-ului.

 

Durată 27-28 Septembrie 2018
Locație Sala de training TSP (Bucuresti) – Putul lui Craciun 40

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.