Rezolutii, intentii si… solutii

Ce ii promit lui 2018? Sau ce imi promit mie?

  • ca am ceva idei care rezolva nevoi
  • ca anticipez si promit faptic ca voi veni in intampinarea dorintei mele/lui/voastre de a …
  • ca mai am entuziasm, energii pozitive si multumiri catre …

Indiferent de domeniul in care activam, inceputul de an porneste cu o tinta, target, mai nou o rezolutie  pe care dorim sa o transformam. In subsidiar, ea are o nevoie: de a evolua, de a oferi mai mult. O discutie pe care o purtam cu  sinea noastra incerand sa intelegem incotro ne indreptam, cum ne transformam si care sunt urmarile.

CE vs CUM… fac asta?!

Fara a (pre)face aceasta intrebare una filosofica (desi negresit o centram atat pe sentimente cat si pe ratiune), fac referire la o incercare spre o dispozitie motivationala care poate oferi solutii pentru intregul ansamblu asupra caruia ne raportam: social, profesional si personal. Rezolutiile au nevoie de solutii am tot auzit asta si a ramas cu gandul acolo. De cele mai multe ori avem raspunsuri pentru cum facem lucrurile, ce facem, dar de ce… mai putin. Pornind de la exemplul lui Simon Sinek, care ne indeamna prin cartea sa „Start with why” catre un call to action atat de natural, cu siguranta raspunsurile vor veni tot de la noi. Important va fi cum vom sti sa le grupam, sa le intelegem si sa le dam plus valoare.

Adesea suntem supusi comparatiilor, prin urmarea declansam dorinta de a afla mai mult, de a cauta explicatii desi urmam trenduri; aratand astfel ca mintea noastra are solutii; dar ele trebuie scoase la lumina, antrenate si mai ales transformate in idei functionale, capabile de schimbari si lucruri marete care sa faca diferenta.  Si totusi, cand raspunsurile nu vin de la noi, putem cauta sprijin exterior; poate intr-o verificare sau confirmare din partea altora.

Asadar, fie ca vorbim despre un indem sau incurajare catre investitii (prin traininguri, sesiuni de dezvoltare sau coaching), atata vreme cat ele scot la suprafata istetime, pricepere, lucrurile pe care poate nu le stiam despre noi si ne conduc catre obtinerea rezultatelor… why not?!

A cauta exercitii si instrumente de lucru care ne ajute sa ne descoperim, sa devenim din ce in ce mai buni si sa punem in aplicare ca ceea ce visam sa devina realitate, este chiar un raspuns in sine. De cele mai multe ori, momentele cheie sau dificile au la baza componente emotionale puternice care depasesc sfera profesionala si determina nevoia de a ne autodepasi.

 

P.S. Tu cand incepi? Esti pregatit?

Sursa foto: Google

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.