Bugete Agile

O preocupare comuna a incepatorilor Agile este “cum sa calculez costul cu echipa intr-un proiect Agile, daca nu fac planificare riguroasa la inceput?” In realitate, se pare ca atunci cand te folosesti parghii Agile pentru a construi un buget de proiect, lucrurile ar putea fi sensibil simplificate, luand in considerare doua dintre atributele puternice ale proiectelor Agile:

Echipa stabila. Managerii de proiect cu experienta vor fi de acord ca un risc cheie pentru orice proiect este pierderea brusca a oamenilor din echipa, sau reversul: marirea capacitatii pe ultima suta de metri, prin aducerea unor oameni noi, dar care nu vor putea performa imediat la nivelul sperat (sursa popularului banc despre PMii care cred ca 9 femei vor naste un copil intr-o luna…). In ambele cazuri este foarte dificil de construit o prognoza de incredere pentru rata cu care bugetul va fi consumat (burn rate). Dar daca am lua in considerare o echipa stabila?

Iteratiile timeboxed. In loc sa se incerce calcularea bugetului pentru echipa agile pentru intreg proiectul, am putea simplifica, luand in calcul costul cu echipa pentru o singura iteratie, scaland apoi pentru numarul total de iteratii (se pot adauga si rezerve, evident ? ).

Sigur ca ramane o provocare sa calculezi bugetul corect si complet al unei iteratii, dupa ce este agreata componenta echipei stabile, dar deja pare ceva mai usor, nu?

*Pentru mai multe detalii, va asteptam la cursuri.

Elena Plop

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.