Dream Big!

Imaginatie+convingeri nelimitative=realitate imediata

 

Friedrich Nietzsche spunea ca “asupra omenirii se va abate cea mai mare nenorocire in ziua in care toti visatorii vor disparea”…

Evolutia omenirii este azi in forma actuala pentru ca omul a visat la ea. Prin urmare, ceea ce este azi vis, maine poate deveni realitate; e doar o chestiune de timing.

In acest context, ne putem gandi ca imaginatia si creativitatea fac casa buna. Aduse laolalta, ele lucreaza continuu si se completeaza. Iar daca introducem creativitatea in tot ceea ce intreprindem in viata de zi cu zi, asumam o calitate superioara a constiintei noastre.

De-a lungul vietii imaginam un numar mare de idei si situatii, dorim o abordare facila in rezolvarea problemelor si incercam/tindem spre indepartarea metodelor rigide. Dar cum capata contur acesta teorie a ideilor insirate?! Cum le dam viata?

Imaginatia creatoare este expresia noutatii, atat prin factorul original pe care il contine si totodata asupra focusului ce il doreste ideea in sine. Interesanta abordare, mai cu seama cu cat s-a demonstrat ca noi devenim dependenti de substantele eliberate de creier, mai exact corpul fizic dezvolta aceasta dependenta. Paradoxal, ideatic si intrigant, dar frumos. Nu intamplator se spune ca suntem ceea ce gandim.

Un alt exercitiu benefic ar fi asocierea unui vis cu un produs pe care urmeaza sa il vindem; din care va rezulta aceeasi situatie: nu poti convinge pe nimeni sa creada in visul tau/sa cumpere produsul atata timp cat tu nu crezi in el si nu ii dai valoarea potrivita. Trebuie sa mergi cu el pana la capat, sa stii tot despre el, sa il contii…

Dar pentru asta, mintea trebuie structurata intr-un fel anume. Pe de alta parte, ni se ”vand” adeseori vise, dar daca nu ne rezonam cu ideea cum vom reusi sa ni le insusim?

Problema intervine atunci cand ai ideea, descoperi posibiltati reale de aplicare si totusi nu reusesti sa redai forma exacta, desi ai plecat de la un content bun… Mintea antrenata poate explora potentialul si sa depaseasca limitele in raport cu provocarile din lumea reala. In definitiv, e vorba doar de mult exercitiu.

E just ca uneori simtim nevoia de refugiu indepartandu-ne de palpabil, insa pana la urma visele trebuie transpuse in realitate si nu realitatea schimbata in vise.

Sursa foto: Google

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.