From mind-full to mindful

Prezent. Aici. Acum. Deschidere catre momentul caruia trebuie sa i se acorde atentie nemijlocita…

Ne lasam prinsi intre trecut prin reluarea problemelor si viitor prin programarea urmatoarelor griji. Uitam sau nu stim sa ne concentram atentia catre clipa prezenta, prin conectarea la momentul acum.

Programarea creierului si a mecanismelor asociate in starea de atentie constienta interactioneaza si imbogateste fizicul, mentalul si mai ales, socialul. Echilibrarea si gestionarea starii folosind aceasta practica inspirationala, mindfulness, dezvolta ideile, incurajeaza inteligenta emotionala, oferind o perspectiva noua asupra vietii. Orientalii ne-au invatat sa punem in aplicare tehnica si in terapiile occidentale, reusind crearea unor circuite de rezonanta.

Si totusi, provocarea vine abia in momentul in care vom reusi sa redam aceasta stare de atentie constienta permanenta intr-o stare de rezistenta pe termen lung.

Strategia constientizarii sinelui, care presupune atat planificarea cat si prioritizarea activitatilor cotidiene dezvolta un prag al meditatiei asupra aspectelor cu adevarat importante ale vietii. Explorandu-le si eliberand stresul, principalul factor declansator al bolilor si nefericirii, focusul se va schimba si se va orienta catre solutie si nu catre a genera blocaje.

Practicata oriunde, prin imbratisarea constienta a lucrurilor si starilor, prin calm si intelepciunea acceptarii, mindfulness-ul ia forma prezenta si integrata a vietii noastre, fara sa se transforme in ceva suplimentar, ci doar ceva ce a lipsit, iar acum s-a reintors.

Deci, ce alegi?!

 

Sursa foto: Google

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.