Schimba(rea)

O asociem deseori cu necunoscutul, provocand un dezechilibru mai mult indus dintr-o teama ca nu stim cum sa gestionam o situatie noua. Desi, ea schimbarea nu isi propune decat poate un upgrade sau alta abordare. Mintea noastra percepe “noul” in schimbare ca pe ceva asupra caruia nu detinem controlul, nu avem putere de a-l contine total, chiar daca asta include si o evolutie personala, comportamentala si sociala.

Efectuata cu pasi mici, fiecare schimbare poate fi insusita astfel incat sa functioneze fara destabilizeze o situatie, individ. Sincer, cui ii plac lucrurile impuse?! Vointa exista sau nu. Lucrul cu ea este un cumul de comportamente si atitudini care ne diferentiaza. Acceptarea schimbarilor (la job, viata personala, societate) presupune un anumit tip de comportament care trebuie propus, asumat si adoptat. Autosugestionarea functioneaza in cadrul schimbarilor personale si poate produce reinventari spectaculoase pentru simplul fapt ca porneste de la metode ce exista in noi, insa trebuie accesate cu dibacie si incredere, in completarea unor alte procese de autocunoastere si autoactualizare cu care se imbina perfect.

Pana la urma noi suntem cei care implementam schimbarile. Stim/suntem partasi la toate info care anunta zilnic tranzitii, restructurari, insa noul tip de abordare din interior catre exterior face trecerea/asimilarea impactului cu mult mai simplu.

Partea buna este ca asa sau si asa putem tinde catre performanta si putem acapara noi info prin parcurgerea experientelor ivite. Cautarea exploratorie si gandirea oportunista inseamna/sunt la randul lor, parti integrate din procesul de schimbare. Gestionarea situatiilor si stapanirea emotiilor (asociate cu primul impact in aflarea unei vesti, fie buna fie rea) sunt repere pe care suntem “datori” sa le cercetam, invatam si apoi sa le aplicam. Ce si mai ales cum trebuie facut asa incat orice schimbare sa se produca lent, fara a crea stari anxioase si disperate?

Constientizarea tuturor aspectelor si asumarea necesitatii de schimbare este un pas important in indepartarea atitudinii pasive, a comportamentelor rutinate si a lucrurilor care functioneaza doar din inertie. Inovatia inseamna evolutie (mai ales intr-un proces de tranzitie), iar orice forma desteapta de promovare a acesteia trebuie incurajata pentru a solidifica repere sanatoase in gandire, pregatire, mai simplu… in viata.

P.S.: Relax, take it easy!:)

Sursa foto: Google

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.