Action: Guerrilla Marketing

Cand ai un buget restrans si limitat, dar totusi trebuie sa iti promovezi afacerea, cauti solutii astfel incat sa razbesti. Te inarmezi cu inpiratie pentru a comunica orginal, creativ si mai ales, atractiv. Neconventionalul il “joci” strategic si alegi timpul si momentul oportun in care sa faci asta😊.

Desi mesajele traditionale risca sa nu mai fie vazute, ca urmare a digitalizarii, provocarea consta in insusirea noilor metodelor de comunicare printr-o planificare strategica; pentru un public target ce iti devine delegat si consumul chiar o experienta in sine.

Mixul de metode pentru succes pune accent pe o creativitate dezvoltata, usor de retinut si asimilat pentru diverse categorii de oameni carora te adresezi, asa incat influenta sa se produca la nivel personal si mai ales memorabil. Interactiunea cu produsul sau serviciul este redata de reactii emotionale, care iti poti aminti (cu un flash-slogan, culoare, forma si plasare) ceea ce ai vazut.

Accesarea pretextelor, de pilda, evenimentele sociale sau spatii deschise ofera posibilitatea de a pune in aplicare idei valoroase, pline de tactica pentru rezultate cu ecou. Este stiut si demonstrat ca o campanie virala se raspandeste rapid si are un impact sigur, dar totusi vorbim despre o acoperire locala si putin masurabila. Reputatia buna se poate dobandi folosind diversitatea erei digitale, intr-un social media ce adauga dinamica, bloguri cu hashtag-uri prin trimiteri catre produs/serviciu, video blog-uri live, instastory-uri si lista poate continua.

Toate acestea sunt in fapt, abordari psihologice care se imprima in mentalul colectiv. Mentinerea cheltuielilor mici inclina balanta spre disponibilitati de efort intelectual mai mare, energie dublata si utilizarea tuturor resurselor imaginare astfel incat sa se afle despre tine. Desi se acceseaza grupuri mici sau chiar indivizi, mediul in care aceasta se intampla ofera posibilitatea propagarii unei informatii care se poate transforma candva in marca.

Obtinerea profitului este o provocare fundamentala si tot tehnologia transforma consumatorii in critici mult mai atenti, care folosesc filtre din ce in ce mai fine pentru a obtine informatii relevante cu privire la ce ii intereseaza.

Sursa foto: Google

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.