Complexitate in brand

Brandurile pe care le tinem minte, vizibile sau cele care ies mai in fata sunt acelea care lasa caracteristici intiparite, se diferentiaza si au un plus de insemnatate; acea relevanta continuta de esenta brandului, amestecul de misiune si viziune care livreaza incredere; plus valoarea oferita unei entitati memorabile, pentru care oamenii ii impartasesc aceleasi valori intrinseci.

Intr-o era digitala care pune la dispozitie informatiile si intermediaza relatiile, satisfacerea nevoilor clientilor vizati si implicit beneficiile pentru acestia, ofera nenumarate posibilitati de dezvoltare pentru activitatile de marketing. Totalitatea instrumentelor digitale propun la randul lor, experiente marcante care depasesc realitatea materiala si se indreapta catre realitati virtuale si augmentate.

Parte din acest proces amplu este chiar inspiratia pentru actiune si totalitatea factorilor ce completeaza reprezentarea despre identitate: imaginea clara oferita de logo (prin forma, culoare si uneori slogan), definirea publicului (asupra clientilor/potentialilor), analiza competitorilor. O valorificare asupra tuturor sarcinilor, o organizare eficienta a comunitatii din care se vrea a face parte; o identitate definibila si recognoscibila, care prin mecanismele de intelegere a marketingului si a consumatorului devine o unitate creativa.

Acestea sunt brandurile care comunica autenticitate si nu neaparat perfectiune, dar care inspira si ajuta la formarea caracterelor consumatorilor prin mesajele pe care le transmit. Care accepta si se indreapta spre cunoasterea  clientilor: prin asteptari, preferinte, ezitari, deziderate; dispuse spre adaptare si reinventare rapida care sa raspunda nevoilor imediate.

Sursa foto: Google, www.nigeltemple.com

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.