Comunicarea nu e doar blabla…bla

La nivel global, informatia circula rapid.

Mijloacele de comunicare in masa au o putere ramarcabila, iar daca luam in calcul si faptul ca internetul nu permite uitarea informatiilor “aruncate”, (mai ales in privinta contentului negativ) atunci admitem ca reputatia pe care doresc sa o creez sau o am deja, trebuie gestionata si aparata in mod strategic, productiv.

Si atunci, strategia mea de pr trebuie sa fie cu un pas inaintea evenimentelor pe care le prevad?! Cam da… Strategia de comunicare promotionala inflenteaza perceptia generala: atat cum ma raportez in fata produsului sau serviciului pe care urmeaza sa il lansez, cat si asupra modalitatii prin care ma diferentiez in piata, atragandu-mi astfel pozitia competitiva.

Cele 4 elemente cheie: publicitatea, promovarea, forta vanzarii si pr-ul au la baza comunicarea. Factorul prin care se seteaza reusita acesteia este maniera in care comunici celorlalti ideile tale. Pentru ca nu e suficient ca o idee sa fie senzationala. Daca nu e sustinuta de o initiativa sau “punere in scena” curajoasa, argumente pe masura si solide, ea va ramane la nivel de cuvinte asternute pe hartie, incapabila sa transforme in realitate ceea se voia inspirat si creativ.

Bineinteles ca la nivel de comunicare se tine cont atat de componentele promovarii, cat si de mediul in care se propaga aceasta. Metodele si formele de organizare in raspandirea acesteia s-au schimbat, in sensul in care adaptarea lor este specifica realitatii pietei din zilele noastre. Recunoastem existenta unor filtre prin care livram informatia despre produse. Comunicarea audio-vizuala este reglementata in acest sens, cu responsabilitatea fata de publicul consumator intrucat modul de interpretare al acestuia la informatiile primite poate genera reactii diverse. Fenomenul este totusi contradictoriu, asistam zi de zi la aceste transformari care sunt conditionate si trebuie aliniate pe principiile globalizarii. Mesajele senzationale fac parte din aceasta tendinta de exacerbare si hiperbolizare, iar consumatorul invata/trebuie sa isi gaseasca modalitati de a se proteja cel putin la nivel de perceptie, daca nu si de insusire.

Asadar, comunicarea este interconectata la capacitatea de persuasiune si fina manipulare, insa este instrumentul util care echilibreaza balanta identitatii, generand efect de bumerang cand nu este stapanita corespunzator.

Sursa foto: Google

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.