DISCIPLINA- factor externalizator in procesul creativ
Disciplina presupune procesul de cunoastere.
Intr-o lume sufocata de TREBUIE/NU TREBUIE unii oameni isi seteaza repere catre studiu intens, fara a deveni, evident, atotcunoscatori; dar cu dorinta de a transforma acest proces intr-o etapa de identificare, trecuta prin filtrul gandului, al simtului, al lucrurilor cu care ti-ai stabilit o conexiune. Stabilind o relatie buna cu eul, factorii motivationali vor sustine intotdeauna baza catre rezultatul dorit. Asociem concepte prin originalitate si utilitate, dand plus valoare elementelor de noutate ce intra in viata noastra si ajungem sa dezvoltam sistematic idei, totul pentru a ne manifesta creativitatea, uneori inconstient. Caci, mintea umana surprinde, detine capacitatea de a (trans)forma situatii incerte si ciudate in idei propulsatoare si deseori cu efect impactant asupra ceea ce credeam odinioara. Materializarea ideilor poate presupune un proces de durata, insa momentul descoperirii si admiterii lui pare sa echilibreze balanta, iar resursa timp devine atunci o chestiune relativa. ACUM se implica natural…
Asadar, nu punem egal intre determinare si incrancenare, dar dublam avantul de cunoastere, de a da mai departe, calatorind in trecut si prezent, descoperind cine vom fi maine. Plusam ambitia, dezvoltam perseverenta si cautam raspunsurile intrebarilor ce (re)vin, imbratisand cine suntem. Fiecare persoana libera in gandire va alege clar ce o implineste dintr-un spectru vast de emotii, trairi, actiuni si chiar situatii limita. Bucuria lucrurilor propuse va veni in completarea starii de echilibru, iar beneficiile vor fi sedimentate intr-o baza pe care mereu va fi dispus sa construiasca. Exercitiul constant va antrena vointa de a vrea mai mult, de a se implica sanatos, de a creste atat la nivel personal, cat si profesional.
Creativitatea devine astfel, parte a constiintei de sine si o asumi ca un factor eliberator: caci ea ar fi interesant sa fie privita nu ca un spatiu ezoteric, destinat doar celor initiati, ci ca un spatiu deschis sub toate nivelurile, tuturor celor care pot si accepta cu indrazneala si curaj ca orice lucru facut cu suflet si implicare poate deveni creatie…
Creatia ta.
P.S. Dezvolta-ti activitatea creatoare!
Sursa foto: google.ro
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!